GEEF ’N STUKJE TEXEL CADEAU!

Om u als lezer te betrekken bij mijn boerderij, ben ik eind 2022 gestart met het afgeven van eenjarige adoptiecertificaten waarbij een deel van mijn perceel wordt ingezaaid met een écht Texels bloemenmengsel!

 

Monocultuur

De reden voor het opzetten van deze adoptie-mogelijkheid is de beperkte aanwezigheid van bloemen die van oudsher op Texel thuishoren, en het doorbreken van de bestaande monocultuur. Zo heeft de Texelse Zwarte Bij, die alleen op Texel voorkomt, veel baat bij een divers bloemenveld.

Het perceel is in het vroege voorjaar van 2023 ingezaaid met een Texels inheems bloemenmengsel. Het Texelse bloemenmengsel bestaat uit ruim 30 verschillende soorten eenjarige- en meerjarige bloemen die gedurende het jaar in bloei zullen staan. Dit mengsel is speciaal samengesteld door Cruyd-Hoeck. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het vergroten van de biodiversiteit met behulp van bloemrijke vegetaties voor plant, dier en mens. De inhoud van het mengsel vindt u hier.

 

De adoptiemogelijkheden

Bent u enthousiast geworden en wilt u de lokale biodiversiteit helpen? Word dan adoptant van een vierkante meter Texel, of geef een vierkante meter Texel cadeau! U krijgt dan een digitaal certificaat van adoptie met uw naam. Daarnaast kunt u, indien gewenst, via onze nieuwsbrief op de hoogte worden gehouden van de ontwikkelingen op uw geadopteerde stukje Texel. Uw vierkante meter wordt ingezaaid met inheemse Texelse bloemen die u natuurlijk op elk moment kunt komen bekijken.

Ziet u Texel ook graag in bloei?

U helpt hieraan mee voor €12,50. Hiervoor krijgt u een digitaal adoptie certificaat van deelname met daarop uw naam en de adoptiedatum.

 

Boeket plukken

Neemt u deel? Dan mag u ook bosjes bloemen komen plukken van uw eigen stukje Texelse bloemenweide! Adoptanten die geen bosje bloemen van hun eigen vierkante meter willen plukken, krijgen de mogelijkheid om in plaats hiervan in de naastgelegen pluktuin te plukken. Hierdoor kunnen de bloemen op uw vierkante meter nóg beter tot hun recht komen en kunt u evengoed een prachtig boeket maken!

Het perceel waar dit initiatief plaatsvindt, bevindt zich op één van de mooiste plekjes op het eiland, namelijk het eerste agrarische perceel ten zuiden van het bos op Texel. Het is de unieke plek waar bos, duinen en het agrarische landschap samenkomen.

 

Adoptie pakket

√     Uw eigen vierkante meter Texel

√     Inclusief prachtige bloemen die worden ingezaaid

√     Ontvangen van onze leuke nieuwsbrieven

√     Digitaal adoptiecertificaat in uw postvak

√     Boeketten plukken van uw eigen stukje Texel

Adoptieprijs €12,50

Doe mij een stukje Texel!

Wilt u op een andere manier bijdragen? Zoals met uw bedrijf, of heeft u een ander idee? Schroom dan niet om contact met mij op te nemen via e-mail: info@tuinderijtexel.nl.

Aan het stukje grond kunnen geen eigendomsrechten worden ontleend. Het beheer wordt uitgevoerd door Vincent Lap, hij zorgt voor een zorgvuldig onderhoud van de geadopteerde stukjes Texel en houdt u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen via de nieuwsbrief.