Over de tuinder

We vragen veel van de aarde. Té veel? Ik heb geen idee. Wel zegt mijn gevoel dat we ook iets aan de aarde terug moeten geven in plaats van alleen nemen. Hoe? Door niets anders dan bloemen in te zaaien en de insecten weer de ruimte en kansen te geven die ze horen te krijgen. Help jij mee? Ik heb grond en weet hoe je een bloem vanuit een zaadje kan laten groeien, en ben op zoek naar jou om het plan te financieren. Dit kan door eenmalig mee te doen met een vierkante meter of voor langer termijn met meerdere vierkante meters, waarbij daadwerkelijk een ecosysteem kan worden opgebouwd.

In het voorjaar van 2023 ben ik gestart met het inzaaien van duizend vierkante meter inheemse bloemen. Vervolgens konden sympathisanten een vierkante meter adopteren. Dit was een groot succes en voor mij een bevestiging dat er niet alleen gepraat wordt over biodiversiteit op Texel, maar dat dit ook daadwerkelijk ondersteund wordt.

Op deze website vind je de uitleg van wat er op het bloemenveld gebeurt, hoe het land wordt voorbereid, de beste zaden worden geselecteerd en hoe het bloemenveld wordt onderhouden. Onder het linkje ‘Adopteer een bloemenveld' vind je de aankooppagina met alle mogelijkheden om ook mee te doen. Dit kan al vanaf één vierkante meter. 

Verder vind je op deze website meer informatie over 'het project': wat gebeurt er met jouw deelname en waarom worden er bepaalde keuzes gemaakt? Tot slot kun je bij ‘contact en verkooppunten’ mijn gegevens vinden voor vragen en zien waar mijn producten worden aangeboden. Blijf op de hoogte van het bloemenveld en schrijf je in voor de nieuwsbrief onder 'nieuwsbrief'. 

Ik wens je een uitbundig bloeiend jaar!

Vincent Lap